Villa
Berkel en Roderijs

Een bungalow uit de jaren 60 vormde de basis voor dit fantastische project. De bungalow is met een ingrijpende verbouwing getransformeerd tot een prachtige, ruime villa met veel glas. In opdracht van de bewoners heeft Groeneveld & Poirot Interieurbouw B.V. dit huis geheel voorzien van maatwerk interieur.

De trap is de eyecatcher van de woning. Het vormt de verbinding tussen de keuken en de woonkamer. De trapbomen zijn vrijdragend en lopen zonder ondersteuning tussen de verdiepingen. Gevat tussen de witte bomen zijn massief eikenhouten treden geplaatst. Op de eerste verdieping lopen de trapbomen vloeiend over in de balustrade langs de vide. Het uitdenken en maken van dit bijzondere object is een waar kunststuk.

Onder de trap is een grote kastenwand gesitueerd met aan één kant de woonkamer, de kopse kant is een pantry en aan de andere zijde bevindt zich de master bedroom. De kast is geheel gemaakt van Eikenfineer met beeldafwikkelijk en afgewerkt met olie. Ook de rest van het huis heeft een prachtige maatwerk interieur. Onder andere diverse kledingkasten en een bijzonder drankmeubel.

Een andere eyecatcher is het haardmeubel. Dit meubel is volledig afgewerkt met leer. Niet alleen het bovenblad, maar ook alle fronten zijn voorzien van hetzelfde (gestikte) leer.

In 2015 is de woning genomineerd voor de architectuurprijs! Doorgedrongen tot de short list (finale) met uiteindelijke winnaar ‘De Markthal‘.

Ontwerp: Antonia Reif  Architectuur

Fotografie: Luuk Kramer